Sköna toner

image

Har varit nere på Komtek idag och hjälpt Björn med att fixa några mallar för en akustisk gitarr. Tanken är att de ska sitta staplade tre st och sen ha gångjärn på ena sidan och ett spänne på den andra, för att eleverna lätt ska kunna forma sidorna till gitarren.

image

Här är alla tre precis när vi var klara. Det vart en hel del prat om hur arbetsflödet mot fräsen fungerade och om jag kanske ska upp på park nån dag för att se om jag kan använda deras utrustning(vilken tydligen ska vara riktigt grym, typ fyra gånger större, och mer avancerad… jag som tyckte denna var bra 😉 ) för att sen lära ut detta så eleverna faktiskt får tillgång till de möjligheter dessa maskiner ändå ger. Som det är nu står miljonbelopp och samlar damm.

Det är ju skräckblandad förtjusning man känner för ett sånt hedersuppdrag, som med de flesta verktyg så kan de gå sönder om man använder dem fel så det gäller att hålla tungan rätt i mun. Lite som om körskolan skulle ha en porshe..

Men, vi får väl se om det blir av och isåfall lär det vara fler personer där, så det lär inte bli så dramatiskt.

image

Här är sista biten precis klar, vi spenderade typ två tre timmar med förarbete och funderingar, sen kom vi på att fräsen var för liten för att pussla in fler bitar på samma skiva, och så vidare. Men sen tog det 10 minuter per par, å snyggt vart det.

Sen vart det även prat om liknande mallar för fler modeller, det rullar på rätt bra det här och så har man lärt sig nått idag med!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s