Ny plast

image

 

Här ligger vi inte på latsidan vill jag lova! Har provat en ny rulle plast jag beställde för ca 1,5 år sen, fick den förra månaden pga att de haft problem med företaget och massa strul.. Men nu har den kommit. Var lite kul att hämta paketet då jag verkligen inte visste vad det var, kom inte på det försten jag fick paketet.

Här ser vi iallafall lite saker jag provkört med! det är ett pennställ och lite delar till skrivaren som jag vill ha som säkerhet, den funkar verkligen jättebra nu, men låter lite konstigt ibland så jag undrar om det är något på gång.. men nu är det ju inga problem att byta 😉

image

 

Den nya plasten(som är svart) är ett annat material än tidigare. Den svarta kallas för PLA (poly nånting amid? eller?) och finns i matförpackningar och liknande, tror det är en släkting till PET. Den har även en mycket lägre smältpunkt vilket krävt några ändringar på skrivaren i form av fläktar.. och vilka fläktar sen! Hade fyra st på nyss för att kyla plasten och nu funkar det super, men förut hade jag bara den röda och använde den inte ens för ABSplasten som blev supersvag om man använde nån fläkt överhuvudtaget. Inte ett problem med pla verkar det som. Det som händer om plasten blir för varm är att hörn och utskjutande partier blir mjuka och böjer upp sig så att de slår i skrivhuvudet, vilket ofta mest ser fult ut men kan även förstöra utskriften helt.

Så som ett experiment monterade jag idag på den lilla fläkten på skrivhuvudet, lite kul att meka men lite nervös blir man ju.. tror dock att det vart lite bättre!

image

 

Här är min ekperimentmodell, en liten hylla med en klämma.. en parfymhylla? längst ner är första testet med nya plasten, vart inte alls bra, fult och snett men sen de andra två blev bättre eftersom!

Men.. även om utskrifterna nu blir snyggare, är ändå det bästa att den nya plasten inte trasslar sig! Jag har inte behövt trassla ut den en enda gång hittils och behöver inte övervaka utskrifter som förr, superskönt! Bara att klicka print och göra nått annat! Lite som att tvätta, fast kul.. har en känsla av att det kommer gå mer plast framöver!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s