3D tankar..

image

Har pysslat lite med skrivaren nu, det var stopp i munstycket och tyvärr funkade det inte att göra som jag brukar då.
Lite sur över det bestämde jag att plocka lös skrivarhuvudet för en närmare titt, men då jag höll på med det gick en motorkoppling av.
image

Vart lite nedslagen då jag skulle kunna skriva ut en ny, men då måste skrivaren fungera först. Jag hade ju en till koppling som skulle passa men den har jag ju använt till cncmaskinen.
Sen kom jag dock på att jag beställt aluminiumkopplingar för ett tag sen för att jag undrade om de skulle passa till min cnc(vilket de inte gjorde så bra), och att de borde passa! Efter jag hittat dem och provat montera passade de jättebra.
I samma veva kom jag på att jag har några microborrar som även de var tänkta till cncn först. Problemet med att rengöra munstycket är att hålet är så litet att tom en nål är alldeles för tjock, det är bara 0.4 mm. Precis en sån borr hade jag dock!
Superförsiktigt provade jag att peta upp hålet med borren och det verkade funka, fick ut nått flis som inte såg ut som plast. Provade att värma upp och trycka igenom plast men det verkade fortfarande kärva.
Less kan man ju bli så jag provade med 0.5 mm borr istället, har alltid undrat hur stort hålet verkligen var, det står 0.35 mm i beskrivningen men det har inte funkat att ställa in programmet på det.
Den borren gick inte in dock men, det är ju en borr så med lite snurr gick det. Nu vet jag ju iallafall hur stort hålet är..
image

Sen när jag provade skriva ut trasslade plasten ihop sig och fastnade. När jag ändå håller på så. Har haft rullen på golvet vilket gör att plasten först måste upp, och sen ner i maskinen, nu har jag satt den på hyllan ovanför och med en hållare med tyg som både spänner tråden och torkar av damm, vilket antagligen var det som orsakade stoppet.

Nu verkar det fungera bra igen! Skriver ut en låda att ha komponenter i på skolan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s